A kurzus az alábbi 7 feladat hetenkénti teljesítésével fogadható el.

1. http://esely.org/kiadvanyok/2006_4/BANYAI.pdf; a linken található tanulmány feldolgozása alapján válaszolja meg írásban az ellenőrző kérdéseket: mik a szupervízió fő elméleti modelljei?, mik a Magyarországon elterjedt modell fő jellemzői?; gyakorlati helyén milyen típusú szupervízióval találkozott?

2. Dolgozza fel Edward de Bono A hat kalap című tanulmányát (pdf csatolmány), majd egy, gyakorlati helyén (bármelyik gyakorlata során) megismert esetről készítsen el a Bono féle modell alapján egy rövid (5000 karakter) esettanulmányt!

3. Gondolja át bármelyik terepgyakorlatát, és a készítsen róla egy rövid (3000 karakter) feljegyzést az alábbi szempontok szerint: milyen tárgyi feltételeket biztosított a terephely az Ön számára? ; kikkel kellett együttműködnie?; hogyan mutatta be tereptanárja a többi kollégának?; hogyan mutatta be tereptanárja a szolgáltatást igénybevevőknek?; hogyan kapta meg feladatait (saját választás vagy kijelölés)?; kihez tudott fordulni, amikor a tereptanár nem volt elérhető?; milyen érzelmeket élt meg gyakorlata során?; milyen reflexiókat tud megfogalmazni a gyakorlati hely és saját maga viszonylatában?

4. Készítse el a megadott szempontok alapján narratív önéletrajzát! (Forrás: Komócsi Laura)

5. Gondolja át és válaszolja meg írásban az alábbi kérdéseket! (Forrás: Bagdy Emőke:Segítő kapcsolatok pszichológiája https://www.scribd.com/document/119757454/segito-kapcsolat-pszichologiaja) 1. Mi hozott erre a pályára?, 2. Mi tart téged itt?; 3. Mi vagy ki fáraszt el?, 4. Mi ad lendületet vagy energiát?; 5. mi a legnehezebb a választott szakmában?; 6. Mi a legkönnyebb a választott szakmádban?, 7. mit teszel saját magadért?, 8. Hogyan gondozod magadban a reménységet?, 9. Milyen problémákat cipelsz magaddal?; 10. kivel és milyen gyakran osztod meg a gondjaidat?, 11.mi a hobbid és van-e rá időd?; 12. helyeden vagy-e a világban?

6. Eric Berne Emberi játszmák című könyve alapján (pdf-ben csatolva) írj le egy játszmát, amit otthon vagy tanulmányaid során "játszol"!

7. Készíts swot analízist saját magadról! (max 3000 karakter) Gondold át és írd le erősségeid, gyengeségeid, veszélyeztető tényezőid és lehetőségeid!