A kurzus elfogadásának feltétele az alábbi négy témakörben teljesített feladatok elkészítése és feltöltése  moodle felületre:

Készítsen életút diagrammot saját életéről! (Csatolva a módszer leírása!) Jegyezze fel a felületre, milyen kérdéseket tenne fel önmagának, ha életút interjút kellene készítenie magával? (minimum 10 kérdés)

Gerard Egan: A segítő készségek fejlesztése c könyv: 36-37. oldal 4/5-ös gyakorlat elvégzése (pdf-ben csatolva). Ezután írjon fel a felületre legalább 10 kérdést, amit önmagának feltenne az adott problémahelyzettel kapcsolatosan!

Gerard Egan : A segítő készségek fejlesztése c könyv 39-42 oldal 4/8-as feladat elvégzése (pdf csatolmány). Egyik részfeladat írásos feltöltése a felületre. Gerard Egan: A segítő készségek fejlesztése c könyv 43-46 oldal 4/9-es feladat elvégzése, majd egyik részfeladat írásos feltöltése  felületre. (Pdf csatolmány)

A folyamatrögzítő interjú vázlatának elkészítése. Az interjú elkészítése egy ismerőssel/baráttal, majd házi dolgozat formájában a felületre való feltöltése.